Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Вищетарасівського старостинського округу

, опубліковано 16 червня 2021 о 16:04

Для реалізації якісного податкового сервісу і надання адміністративних та інших послуг 11 червня 2021 року здійснено виїзд мобільного центру обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) до мешканців с. Вищетарасівки Вищетарасівського старостинського округу Мирівської об’єднаної територіальної громади. 

Вищетарасівський старостинський округ має загальну територію 6799,98 га ріллі та налічує 3 396 мешканців.

Виїзд мобільного ЦОПу забезпечено за участі фахівців Томаківської ДПІ ГУ ДПС (далі – ДПІ) та за сприянням старости Вищетарасівського старостинського округу Мирівської об’єднаної територіальної громади Сівака Олександра.

Під час роботи мобільного ЦОПу начальник ДПІ Рибка Руслана повідомила присутнім, що мобільний ЦОП – це крок на зустріч нашим платникам, громадянам для надання адміністративних послуг, що проживають  у віддалених куточках громади. Вона повідомила про перелік послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, та перелік документів, потрібних для їх отримання.

Начальниця ДПІ звернула увагу присутніх на те, що всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном, мають сплачувати податки до бюджетів усіх рівнів. Плата за землю – обов’язковий платіж. Нарахування земельного податку фізичним особам здійснюють податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки на підставі даних Державного земельного кадастру. Контролюючі органи надсилають або вручають особисто платнику за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року повідомлення-рішення. Якщо платник виявив розбіжності, йому необхідно звернутись до контролюючого органу з оригіналами документів на право власності, користування пільгою для проведення звірки та уточнення даних. Строки сплати земельного податку у 2021 році для громадян – протягом 60 діб після отримання податкового повідомлення.

Також, фахівці ДПІ ознайомили громадян з графіком роботи ЦОПу, контактними номерами телефонів, за якими надаються податкові консультації та інформацію щодо отримання адміністративних та інших послуг.

Присутнім роздані примірники брошур «Щодо зміни порядку подання звітності про нарахування ЄСВ», «Про заповнення реквізиту «Призначення платежу» у розрахункових документах», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Програмні РРО: відповіді на актуальні питання» тощо.

Крім того, податківцями надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, електронним кабінетом, перевагами звітування в електронному вигляді, надано відповіді на

проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Також, мешканців с. Вищетарасівки ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та You Tube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» на Facebook.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу у с. Вищетарасівка, від громадян прийняті:

- заяви за формою № 5-ДР – 10шт.;

- заяви за формою № 10-ДР – 2 шт.

Також надано консультацію та прийнято податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік для нарахування податкової; 11 громадянам надано консультації щодо нарахування та сплати  земельного податку.

Вручено 65 повідомлень-рішень по земельному податку власникам земельних ділянок.

Староста Вищетарасівського старостинського округу Мирівської об’єднаної територіальної громади Сівак Олександр та мешканці подякували за надані послуги, консультації та висловили бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому. Так як населений пункт розташований від районного центру на відстані 38 км, то мобільний ЦОП – це актуальна і сучасна форма надання адміністративних послуг для мешканців віддалених куточків громади.