Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з нелегальним обігом пального – питання порядку денного засідання міжвідомчої регіональної робочої групи

, опубліковано 16 червня 2021 о 13:54

Сьогодні, 16 червня 2021 року, в приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбулося засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо боротьби з нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним на території Дніпропетровської області.

У засіданні прийняли участь керівники державних органів Дніпропетровської області, від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) – присутні в.о. заступника начальника ГУ ДПС Мазур Ольга, заступник начальника управління – начальник відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС Первой Андрій.

На засіданні розглядались актуальні питання, пов’язані із дотриманням суб’єктами господарювання законодавства України під час реалізації пального.

Мазур Ольга зазначила, що спільна робота представників податкової служби та інших державних органів, направлена на ліквідацію «тіньової» торгівлі нафтопродуктами, є результативною. Так, всього з початку роботи міжвідомчої регіональної групи по боротьбі з незаконним обігом пального проведено 34 перевірки, за результатами яких до суб’єктів господарювання застосовано фінансових санкцій у розмірі майже 2 млн грн, 1 об’єкт демонтовано, анульовано 19 ліцензій.

Учасники заходу підвели підсумки і визначились, що законні підстави для ефективної боротьби з нелегальним ринком пального в країні є значним важелем в напрямку виведення реалізації пального в легальне поле.