Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкове законодавство йшлося на онлайн-вебінарі з платниками Дніпропетровщини

, опубліковано 12 березня 2021 о 11:21

Темою вебінару для платників податків, який відбувся у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області, були  питання оподаткування доходів фізичних осіб та справляння ЄСВ та застосування РРО/ПРРО.

 Відкривав вебінар та вітав учасників в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валерій Леонов. Він зазначив, що в умовах карантинних обмежень, спрямованих на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спілкування з державними органами дистанційно є вимогою сьогодення.

Під час заходу податківець роз’яснив платникам податків нюанси використання РРО та новації, які діють у 2021 році і продовжать діяти з початку 2022 року. Також розповів про коло платників, які мають застосовувати програмні РРО, порядок їх реєстрації та переваги. Наголосив на функціонуванні єдиного рахунку, як ним користуватись.

Учасників навчання ознайомили з новаціями у реєстрації в ЄРПН податкових накладних і розрахунків коригування до податкових накладних  та нюансами  кампанії декларування доходів громадян.

Під час заходу податківець ознайомив учасників вебінару з он-лайн послугами та сервісами податкової служб, які працюють в режимі 24/7. Зокрема сервісами Контакт-центру, Електронного кабінету, діяльністю  ЦОПів.

Закликав суб’єктів господарювання до спілкування в соцмережах, де щодня можна отримати роз’яснення з актуальних питань оподаткування.

Завдяки вебінару платники податків мали можливість ознайомитись з податковими новаціями, отримати відповіді на актуальні питання щодо ведення підприємницької діяльності та дізнатись чимало корисної інформації про оподаткування.

Платники подякували податківцям за організацію онлайн-зустрічей, під час яких вони мали змогу отримати корисну інформацію, та наголосили на необхідності проведення подібних заходів і в подальшому.