Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У форматі онлайн проведено інформаційну зустріч територіальних громад Дніпропетровщини з представниками Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

, опубліковано 06 квітня 2021 о 14:21

Сьогодні, 06 квітня 2021 року, за організацією Дніпропетровського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у режимі онлайн пройшла інформаційна зустріч Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) з територіальними громадами Дніпропетровського регіону (далі – ТГ).

Комунікації з представниками ТГ стали традиційними. Вони сприяють результативній роботі у напрямку створення умов для досягнення поставлених цілей, зокрема при наповненні бюджетів.

У заході прийняли участь в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій; керівниця Дніпропетровського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» Тертишна Олена; радник із питань муніципальних фінансів та управління Дніпропетровського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» Мужевський Андрій; начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС Копильченко Тетяна; начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Самсоненко Євгенія; начальник управління електронних сервісів ГУ ДПС Свірська Алла;  начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС Цегельська Світлана; заступник начальника управління – начальник відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипова Манушак та представники ТГ Дніпропетровської області.

Зустріч відкрила Тертишна Олена, яка привітала присутніх та подякувала усім, хто приєднався до онлайн-ефіру. Вона побажала продуктивної співпраці та під час діалогу вирішення нагальних питань.

Леонов Валерій акцентував увагу на тому, що на сьогодні співпраця між територіальними громадами та податковою службою в адмініструванні та стягненні податкових платежів є надзвичайно важливою.

«Ми впевнені, що у період децентралізації кожен із керівників територіальних громад зацікавлений у належній податковій дисципліні платників, які мешкають та працюють на території такої громади. Організаторами та ініціаторами сьогоднішньої зустрічі є Дніпропетровський регіональний офіс «U-LEAD з Європою». Ми із зацікавленістю приєднались до цієї ініціативи, так як розуміємо, що тільки завдяки спільним заходам та співпраці податкової служби області з територіальними громадами можливо досягти певних стабільних позитивних результатів у наповненні бюджетів. А для цього необхідно постійно тримати руку на пульсі. Бажаю нам продуктивної та конструктивної роботи. Впевнений, що кожен отримає важливу та корисну інформацію», – зауважив в. о. заступника начальника ГУ ДПС.

На заході розглядались питання електронної взаємодії ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет», основні питання адміністрування місцевих податків і зборів, а саме: прийняття ставок місцевих податків і зборів; надання до ГУ ДПС зведеної інформації за встановленими формами про прийняті ставки місцевих податків і зборів; надання до ГУ ДПС списків СГД, які орендують земельні ділянки комунальної форми власності.

Крім того, особливу увагу приділено питанням легалізації заробітної плати, організації роботи по залученню до оподаткування фізичних осіб, які обробляють земельні ділянки площею більше 2 га, співпраці стосовно проведення деклараційної кампанії – 2021, погашення податкового боргу, у т.ч. з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку.

Зустріч пройшла у форматі активного діалогу для усіх сторін.

Підсумовуючи її результати, радник із питань муніципальних фінансів та управління Дніпропетровського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» Мужевський Андрій зазначив, що такі зустрічі проводяться з метою не тільки обговорення, а й вирішення нагальних питань, які впливають на економічний розвиток регіону.

Представники ТГ подякували організаторам зустрічі та висловили сподівання на плідну співпрацю і у подальшому.