Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для Мирівської територіальної громади

, опубліковано 30 березня 2021 о 10:40

З метою надання адміністративних та інших послуг 25 березня 2021 року здійснено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) до мешканців с. Вищетарасівка Вищетарасівського старостинського округу Мирівської об’єднаної територіальної громади.

Вищетарасівський старостинський округ має загальну територію 6799,98 га ріллі та налічує 3396 мешканців, віддаленість від районного центру складає 38 км, тому мобільний ЦОП – це актуальна і сучасна форма надання адміністративних послуг для мешканців віддалених куточків громади.

Виїзд мобільного ЦОПу забезпечено за участі фахівців Томаківської ДПІ ГУ ДПС, працівника Нікопольського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС та за сприянням старости Вищетарасівського старостинського округу Мирівської об’єднаної територіальної громади Сівака Олександра.

Під час роботи мобільного ЦОПу начальник Томаківської ДПІ ГУ ДПС Рибка Руслана ознайомила присутніх з переліком послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, та переліком документів, потрібних для їх отримання.

Начальниця ДПІ ГУ ДПС нагадала стосовно кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, надала роз’яснення з питань декларування, строків подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за 2020 рік, граничних термінів сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору, підстав для нарахування податкової знижки у річній декларації, яка за 2020 рік подається по 31 грудня (включно) 2021 року.

Фахівці Томаківської ДПІ ГУ ДПС повідомили про графік роботи мобільного ЦОПу, про контакті номери телефонів, за якими можливо отримати податкові консультації та інформацію щодо адміністративних та інших послуг .

Присутнім роздані примірники брошур «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Податкова знижка для фізичних осіб», «Єдиний внесок: звільнення від сплати», «Щодо заповнення реквізиту«Призначення платежу» розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок», «Види розрахунків: застосування РРО», «РРО: до уваги ФОП «єдинників».

Податківцями надані роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, звітування в електронному вигляді, надано консультаційну допомогу громадянам, які потребують безкоштовні КЕП тощо.

Присутніх ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою ГУ ДПС у Дніпропетровській області на Facebook.

До мобільного ЦОПу в с. Вищетарасівка громадянами подані:

- заяви за формою № 1-ДР – 3шт;

- заяви за формою № 5-ДР – 3шт.;

- заяви за формою № 10-ДР – 5 шт.

За результатами проведеної роботи подано 12 Декларацій. Загальна сума задекларованих доходів згідно з Деклараціями – 74,0 тис. грн, як результат до бюджету надійде 13,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 1,1 тис. грн військового збору.

Староста Вищетарасівського старостинського округу Мирівської об’єднаної територіальної громади Сівак Олександр та мешканці подякували за надані послуги, відповідні консультації та висловили бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.