Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На пресконференції про декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, та податкову знижку

, опубліковано 29 березня 2021 о 13:54

Сьогодні, 29 березня 2021 року, в інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулася пресконференція фахівця відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Коваленко Мирослави на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, податкова знижка».

Коваленко Мирослава проінформувала про результати деклараційної кампанії 2021. Вона зазначила, що станом на 25.03.2021 громадянами Дніпропетровської області за 2020 рік подано 11 тис. 692 податкові декларації про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого громадянами доходу – понад 2,5 мільярдів гривень.

До сплати задекларовано 33,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) та 5,2 млн гривень військового збору (далі – ВЗ).

Доходи у розмірі понад 1 млн грн задекларували 88 жителів нашої області.

Правом на отримання податкової знижки у поточному році скористалося вже 2 229 фізичних осіб. Сума податку, що підлягає поверненню громадянам з бюджету, 6,8 млн гривень.

Фахівець звернула увагу на порядок та умови реалізації громадянами свого права на податкову знижку, а також способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Коваленко Мирослава акцентувала увагу на доходах, які підлягають обов’язковому декларуванню громадянами.

Зокрема, це доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари. Доходи, отримані одноосібниками, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари, від продажу сільськогосподарської продукції відповідно до вимог Податкового кодексу України підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 % та ВЗ – за ставкою 1,5 %.

Свідоме декларування доходів та сплата податків – вірний шлях до побудови успішного суспільства!