Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практична допомога від фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області – підвищення якості адміністрування податків

, опубліковано 26 березня 2021 о 14:51

Сьогодні, 26 березня 2021 року, здійснено виїзд робочої групи у складі провідних фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС): в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія, начальника управління податкового адміністрування юридичних осіб Копильченко Тетяни, начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Самсоненко Євгенії, начальника управління з питань запобігання та виявлення корупції Орлова Ігоря, начальника управління електронних сервісів Свірської Алли, начальника управління по роботі з податковим боргом Цегельської Світлани, заступника начальника управління – начальника відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління Осипової Манушак, заступника начальника управління – начальника відділу моніторингу операцій та ризиків, роботи з ризиками управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Сіданченко Вікторії до м. Кам’янського з метою проведення зустрічей з представниками бізнесу та надання практичної допомоги працівникам структурних підрозділів ГУ ДПС Кам’янського та Дніпровського районів Дніпропетровщини.

На теперішній час ці райони мають велику кількість промислових підприємств, які відіграють важливу роль в економічному розвитку Дніпропетровщини.

Робочою групою ГУ ДПС під час виїзду здійснено зустрічі з представниками бізнесу Кам’янського району, на яких обговорювались питання, що виникають під час адміністрування екологічного податку, рентної плати за спеціальне використання води та ПДВ. Особливу увагу приділено питанням рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, зокрема проблемам, пов’язаним із видобутком піску.

Також на зустрічах розглядались питання декларування доходів та оподаткування ПДВ фізичними особами – підприємцями, які знаходяться на загальній системі оподаткування, та сплати туристичного збору.

Крім того, увагу акцентовано на актуальних питаннях погашення заборгованості підприємствами комунальної форми власності. Податківці звернули увагу на процедуру врегулювання податкового боргу, яка запроваджена Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-Co V-2».

Під час спілкування представників податкової служби з бізнес-спільнотою суб’єкти господарювання отримали відповіді на питання, які виникають під час ведення їх діяльності і пов’язані з оподаткуванням.

Робоча група також відвідала центри обслуговування платників (далі – ЦОП) Кам’янської, Криничанської, Царичанської та Петриківської державних податкових інспекцій ГУ ДПС. Під час спілкування, як з відвідувачами ЦОПів, так і з фахівцями ДПІ, надавалась практична допомога.

Фахівці ГУ ДПС нагадали платникам про деклараційну кампанію 2021, ознайомили з електронними сервісами ДПС та перевагами Електронного кабінету, з роботою мобільного ЦОПу ГУ ДПС.

Відвідувачів ЦОПів ознайомлено з можливостями вебпорталу ДПС України, субсайту «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області», сторінками «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» соціальної мережі Фейсбук, які є офіційними джерелами інформації податкових органів.

Також керівництвом підрозділів ГУ ДПС проведено робочі зустрічі з фахівцями структурних підрозділів Кам’янського та Дніпровського районів з метою надання їм практичної допомоги з напрямків роботи, пов’язаних з виконанням функціональних обов’язків.

Зокрема увага приділялась питанням:

- взаємодії податкових органів районів з територіальними громадами;

- організації та проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній стосовно декларування громадянами та самозайнятими особами доходів, отриманих у 2020 році, новацій у сфері застосування РРО;

- скорочення заборгованості по податках і зборах. При цьому увага акцентована на необхідність залучення місцевих органів, сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад до поширення інформації за цим напрямком;

- запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, дотримання державними службовцями загальновизнаних етичних норм поведінки під час виконання службових повноважень.

Важливо, що виїзні робочі зустрічі завжди дають позитивний результат. Обговорення і вирішення актуальних питань, які виникають у податківців під час виконання ними функцій, а також визначення першочергових завдання підрозділів ГУ ДПС – це командна робота, направлена на економічне зростання нашого регіону.