Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зручний та безпечний формат спілкування: у режимі онлайн проведено зустріч з молоддю

, опубліковано 16 березня 2021 о 15:18

Сьогодні, 16.03.2021, Університетом митної справи та фінансів м. Дніпра (далі – УМСФ) спільно з Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у форматі онлайн проведена зустріч зі студентами УМСФ за темою «Партнерство: УМСФ та ГУ ДПС у Дніпропетровській області».

У заході прийняли участь в.о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, декан факультету економіки, бізнесу та міжнародних відносин УМСФ Даценко Вікторія, заступник начальника управління – начальника відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипова Манушак та студенти І – ІІ курсів за спеціальностями «Соціальне забезпечення», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Економіка» УМСФ.

На зустрічі обговорювались питання партнерських відносин між УМСФ та ГУ ДПС.

Даценко Вікторія зазначила, що співпраця учбового закладу з податковою області знаходиться на новому етапі.

«Податкова служба завжди приділяла особливу увагу вихованню молодого покоління як сумлінного платника податків. Сьогодні ж важливим є те, щоб молодь, яка навчається і набирається знань, не тільки б ставилася з розумінням до обов’язку сплати податків, а й була б підтримкою у такій значущій справі, як наповнення бюджету держави. Отже, ознайомлення студентів з особливостями праці в податкових органах є необхідним і важливим, як для них самих, так і для податківців, які зацікавлені у молодих кадрах», – зауважила декан.

Представниками податкової служби сконцентровано увагу на взаємодії органів ДПС із засобами масової інформації та громадськістю, порядку працевлаштування та проходження служби в ГУ ДПС.

Осипова Манушак повідомила, що разом з традиційними формами інформування платників про практику застосування податкового законодавства (семінари, зустрічі, наради) існує інформування і через засоби масової інформації – газети, радіо, телебачення і мережу Інтернет.

Специфіка відносин органів ДПС і мас-медіа у розрізі інформаційної співпраці полягає у налагодженні балансу інтересів: з одного боку – у висвітленні діяльності, з іншого – у поширенні інформації, що відповідає вимогам широкої аудиторії. Ефективність комунікації держави й суспільства багато в чому залежить від співпраці органів влади із засобами масової інформації.

«Фахівці ГУ ДПС беруть участь в теле- і радіопрограмах, готують матеріали на податкову тематику для ознайомлення платників податків через ЗМІ.

Налагодження співпраці і конструктивного діалогу ДПС з редакціями друкованих ЗМІ, теле- і радіокомпаній сприяє формуванню позитивного іміджу податкової служби.

Також з метою забезпечення максимального інформування платників податків про діяльність податкової служби та новації законодавства найбільш оперативним джерелом інформації є мережа Інтернет. Сьогодні єдиним веб-майданчиком ДПС України у мережі Інтернет є офіційний вебпортал ДПС України. До складу офіційного вебпорталу входить субсайт «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області», який містить інформацію щодо діяльності ГУ ДПС, новини податкового законодавства та законодавства по єдиному внеску, інформацію щодо електронних сервісів та інше. Крім того, у соціальній мережі Facebook є офіційна сторінка «ДПС у Дніпропетровській області». На цій сторінці також розміщується найбільш актуальна податкова інформація», – зазначила податківець.

Яковлєва Вікторія проінформувала студентів про переваги роботи у податковій службі Дніпропетровської області, про умови проведення конкурсу на зайняття посад в податковій службі і оплату праці фахівців податкової служби.

«Державна служба в Україні – це професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.

Останнім часом молодь набагато більше проявляє інтерес до можливості побудови кар’єри в бюджетних організаціях. Це відображається і в результатах опитувань, і у високому конкурсі на вакансії.

Сьогодні кваліфіковані фахівці затребувані у всіх структурах влади. Податкова служба не є виключенням – ми зацікавлені у тому, щоб молодь приєднувалась до нашої команди і прагнула працювати на благо України!», – підсумувала працівник кадрової служби ГУ ДПС.

Наприкінці заходу слухачі подякували за отриману інформацію, якою вони обов’язково скористуються.