Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорено питання взаємодії Дніпропетровської обласної прокуратури з Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області

, опубліковано 04 лютого 2021 о 14:53

У Дніпропетровській обласній прокуратурі проведено спільну нараду з питань координації дій правоохоронних та контролюючих органів у сфері оподаткування, представницької діяльності та протидії вказаним злочинам і відшкодування завданих збитків.

У ній прийняли участь керівник обласної прокуратури Сергій Біжко, його заступник Олександр Савенко, керівники структурних підрозділів, а також начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Гaннa Чуб, фахівці ГУ ДПС, в. о. начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДФС) Микола Луговський та начальник СУ ГУ ДФС в області В’ячеслав Поповичук.

Відкриваючи нараду, Сергій Біжко зазначив, що протидія податковим злочинам та відшкодування збитків, спричинених ними, є одним з пріоритетів діяльності правоохоронних органів і обмін інформацією на цьому напрямі роботи між прокуратурою та податковими органами є важливим.

Гaннa Чуб акцентувала увагу на стан заборгованості підприємств комунальної власності регіону. Вона зазначила, що одним із пріоритетних напрямків роботи податкової служби області на сьогодні є адміністрування екологічного податку, та визначила основні вектори роботи з цього напрямку.

Керівник ГУ ДПС також відмітила важливість питання адміністрування плати за землю та перегляду норм грошової оцінки земель Дніпропетровського регіону у рамках партнерських взаємовідносин на постійній основі.

Фахівці ГУ ДПС, зокрема звернули увагу на проблемні питання щодо адміністрування екологічного податку, розміщення відходів та рентної плати.

За результатами наради визначено спільні заходи, спрямовані на активізацію роботи на цьому напрямі та вирішення наявних проблемних питань.