Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Мобільна» допомога мешканцям села Великомихайлівка

, опубліковано 18 лютого 2021 о 17:13

З метою забезпечення сприятливих умов та зручності платників податків під час кампанії декларування мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Покровської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) продовжує надавати послуги віддаленим куточкам Покрокровщини.

Мешканці села Великомихайлівка Великомихайлівської територіальної громади 18 лютого поточного року скористалися послугами такого мобільного ЦОПу.

Під час зустрічі фахівці нагадали присутнім про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, обов’язок та терміни подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація). Мешканці отримали роз’яснення щодо заповнення та подання декларації в електронному вигляді, а також допомогу в отриманні електронного ключа.

На робочій зустрічі з представниками територіальної громади в особі голови Великомихайлівської територіальної громади Євгенія Фесака, яка проведена у форматі «круглого столу», начальниця Покровської ДПІ ГУ ДПС Світлана Шевцова розповіла про новації податкового законодавства, зокрема, використання РРО/ПРРО фізичними особами підприємцями, формат списання, відтермінування та прощення податкового боргу та податкові канікули для фізичних осіб – платників єдиного податку першої групи.

«З 1 січня триває кампанія декларування, – зазначила керівниця, – тому потрібно залучати до оподаткування жителів, що мають у власному обробітку паї, сільськогосподарську техніку, якою надають послуги, або отримують доходи від оренди».

За результатати роботи мобільного ЦОПу у селі Великомихайлівка від громадян отримано 95 декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік (у т.ч. 4 – в електронному вигляді). Загальна сума задекларованого доходу – 699,1 тис. грн, як результат до бюджету надійде 136,3 тис. грн податків.

Крім того, фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, від мешканців прийняті:

- заяви за формою 1-ДР – 3 шт.;

- заяви за формою 10-ДР – 14 шт.

Під час роботи мобільного ЦОПу мешканців села Великомихайлівка ознайомлено зі сторінками «Державна податкова служба України», «ДПС у Дніпропетровській області» на Facebook та Telegram-каналом.

Голова Великомихайлівської територіальної громади Євгеній Фесак подякував за створення сприятливих умов щодо отримання послуг, якісне обслуговування та висловив бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.