Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послугами мобільного центру обслуговування платників скористались мешканці Богданівської територіальної громади

, опубліковано 18 лютого 2021 о 17:10

Мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) продовжує надавати послуги громадянам віддалених куточків у рамках ефективної співпраці з громадянами з актуальних питань щодо створення сприятливих умов для виконання громадянами обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) за 2020 рік, користування електронними сервісами ДПС, як допомога у заповненні та поданні декларацій засобами електронного зв’язку в електронній формі, інформування про можливість отримання безкоштовних кваліфікованих електронних підписів, залучення до оподаткування земельним податком фізичних осіб.

Так, 18 лютого поточного року послугами мобільного ЦОПу скористалися мешканці Богданівської територіальної громади у Павлоградському районі.

Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі начальника Павлоградської ДПІ ГУ ДПС Ольги Радіонової, фахівців Павлоградської ДПІ ГУ ДПС, старшого державного інспектора Павлоградського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС і працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС за підтримки голови Богданівської територіальної громади Олексія Грищенка. Участь у роботі мобільного ЦОПу взяли секретар Богданівської сільської ради Олена Тарасенко, секретар Богданівського виконкому, керуюча справами Тетяна Скоратенко.

Під час зустрічі, яка проведена у форматі «круглого столу», Ольга Радіонова повідомила про графік роботи ЦОП, у тому числі у період карантину, за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста, які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному  ЦОПі, які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.

Особливу увагу начальник Павлоградської ДПІ акцентувала на проведенні кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року, та наголосила: «Свідоме декларування доходів та сплата податків – шлях до побудови європейського суспільства. Тому від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту».

Вона також надала консультації щодо використання норм Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» щодо списання заборгованості з єдиного внеску.

Під час зустрічі податківці надали роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій; щодо необхідності впровадження реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та простоти їх використання.

Присутнім роздані примірники брошури «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Порядок списання сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми», «Закон України № 1072: зміни до ПКУ з питань податкового боргу», «Єдиний внесок: звільнення від сплати», «Заповнення поля «Призначення платежу», «8 легких кроків роботи з ПРРО», «Застосування РРО для ФОП – платників єдиного податку», «Єдиний рахунок працює».

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, у Богданівській територіальній громаді у Павлоградському районі від мешканців у паперовому вигляді прийнято:

- заяви за формою 1-ДР – 2 шт.;

- заяви за формою 5-ДР – 5 шт.;

- заяви за формою 10-ДР – 10 шт.;

- податкова декларація про майновий стан і доходи – 14 шт.

Також фахівці податкової інспекції проінформували 7 громадян щодо отримання безкоштовних кваліфікованих електронних підписів для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за формою № 10ДР, які подали форму в електронній формі засобами електронного зв’язку (через електронний сервіс «Електронний кабінет платника»).

Під час роботи мобільного ЦОПу у Богданівській територіальній громаді у Павлоградському районі мешканців села Богданівка ознайомлено зі сторінками «Державна податкова служба України» на Facebook та You Tube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» на Facebook.

Мешканці отримали відповіді на актуальні питання щодо земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Голова Богданівської територіальної громади у Павлоградському районі Олексій Грищенко подякував за порозуміння з податківцями, за консультації та надані послуги, виявив бажання співпрацювати з питань отримання адміністративних послуг у майбутньому.