Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області встановлено факти легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом

, опубліковано 30 грудня 2020 о 10:40

Податківцями Головного управління ДПС у Дніпропетровській області під час аналізу діяльності суб’єктів господарювання у сфері сільгоспвиробництва встановлені факти легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом на загальну суму понад 11,2 млн гривень.

Так з’ясовано, що керівник комерційного підприємства шахрайським шляхом заволодів сільськогосподарською продукцією (насінням ріпаку), що належала підприємству – сільгоспвиробнику, та здійснив дії, направлені на маскування її походження через нібито придбання зазначеної продукції у низки СГ, які формували податковий кредит від суб’єктів господарювання з наявними ознаками «фіктивності», діяльність яких характеризується невідповідністю придбаного та реалізованого товару.

В подальшому, маючи намір реалізації майна, здобутого злочинним шляхом, протягом 2019 року через підконтрольні СГД було здійснено експортні операції з сільськогосподарською продукцією на адресу нерезидентів, зареєстрованих у країнах ЄС.

Крім того, виявлено фінансові операції, які проведені протягом 2019 – 2020 років директором комерційного підприємства, щодо внесення на рахунки грошових коштів в якості фінансової допомоги на загальну суму 18,4 млн грн, походження яких не встановлено.

За результатами розгляду складених матеріалів аналітичного дослідження обліковано кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Наразі триває слідство.