Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС йшлося на онлайн-вебінарах з платниками Дніпропетровщини

, опубліковано 30 грудня 2020 о 10:38

Працівниками управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області з 22.12.2020 по 24.12.2020 проведено навчальні онлайн-вебінари, під час яких платникам були роз’яснені основні аспекти користування електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом.

Відкривала вебінари та вітала учасників начальник управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Алла Свірська. Вона зазначила, що в умовах карантинних обмежень, спрямованих на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, спілкування з державними органами дистанційно є вимогою сьогодення.

Тому одна з ключових функцій податкової служби – зробити процес роботи з платниками податків максимально автоматизованим. У платників є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації та подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби.

Під час зустрічей учасники обговорювали запроваджені на вебпорталі ДПС України електронні сервіси, які забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно, та інші актуальні питання

Податківці звернули увагу на те, що з 1 січня 2021 року розпочинається етап подання річної податкової звітності суб’єктами господарювання та кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року. У зв’язку з заходами, спрямованими на попередження інфікування та поширення вірусних інфекцій, платникам рекомендовано утриматися від відвідування Центрів обслуговування платників та надавати звітність в електронному вигляді, зокрема використовуючи безкоштовний сервіс «Електронний кабінет».

Платники подякували податківцям за організацію онлайн-зустрічей, під час яких вони мали змогу отримати корисну інформацію, та наголосили на необхідності проведення подібних заходів і в подальшому.