Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання реєстрації податкових накладних на черговій онлайн - зустрічі

, опубліковано 30 жовтня 2020 о 14:47

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та Спілки українських підприємців у Дніпропетровській області (далі – СУП) 30 жовтня 2020 року проведено зустріч у режимі онлайн для членів СУП та бухгалтерів – платників податків, які входять до складу СУП, за участі начальника ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ганни Чуб, віце-президента Союзу українських підприємців Наталії Єремеєвої та регіонального директора Союзу українських підприємців у Дніпропетровській області Ольги Мішуровської.

Тема семінару – «Зупинення податкових накладних, деякі особливості заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість».

У заході також прийняли участь заступник начальника управління – начальник відділу інформаційної політики та адміністрування субсайту ГУ ДПС Осипова Манушак, начальник відділу перевірок інших галузей економіки управління податкового аудиту ГУ ДПС Дядченко Юлія, головний державний ревізор-інспектор відділу координації роботи, взаємодії з правоохоронними органами та інформаційно-аналітичного забезпечення управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС Курило Сергій.

На семінарі розглядались актуальні для бізнесу питання, пов’язані із зупиненням реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (далі – ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) та особливостями заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість (далі – Таблиця).

Семінар відкрила віце-президент Союзу українських підприємців Наталія Єремеєва, яка ознайомила з порядком його проведення та побажала конструктивного спілкування.

Очільниця ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб привітала учасників зустрічі та акцентувала увагу на позитивний вплив подібних зустрічей на взаємовідносини між бізнесом та податковою. Такі зустрічі допомагають почути проблеми бізнесу та сумісно їх вирішувати.

«У подальшому подібні зустрічі будуть проводитися не лише з податку на додану вартість, а і з питань оподаткування прибутком, акцизним податком, рентною платою, місцевими податками», – зазначила Ганна Чуб .

Дядченко Юлія нагадала присутнім, що механізм зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН визначає Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 (далі – Постанова № 1165). Вона звернула увагу на причини такого зупинення, дії платників ПДВ у подібних ситуаціях, повідомлення щодо розблокування зупинених податкових накладних і на порядок надання та особливості заповнення Таблиці.

Про окремі положення Постанови № 1165 повідомив Курило Сергій.

Учасники семінару отримали фахові відповіді на питання, пов’язані із процедурою зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Захід пройшов у форматі жвавого спілкування, адже тематика, пов’язана із зупиненням реєстрації ПН/РК в ЄРПН, на сьогодні надзвичайно актуальна для бізнесу.

Наталія Єремеєва від усіх учасників заходу подякувала за таке корисне та результативне спілкування і відзначила, що учасниками отримано необхідну інформацію для ведення бізнесу. Вона висловила побажання подальшої співпраці та діалогу з податківцями.