Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне для платників ПДВ на он-лайн семінарі-навчанні, проведеному Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області

, опубліковано 19 червня 2020 о 15:20

Сьогодні, 19 червня 2020 року, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у режимі он-лайн проведено черговий семінар-навчання для представників будівельного та торгівельного бізнесів Дніпропетровського регіону.

Семінар відбувся за участі начальника управління податкового моніторингу ГУ ДПС Сіданченко Вікторії та начальника управління комунікацій ГУ ДПС Осипової Манушак, а також першого заступника Голови Громадської ради при  ГУ ДПС (далі – Громадська рада) Крапивки Михайла, членів Громадської ради – представників комітету будівництва, промисловості, сфери послуг; представників торгівельної сфери та будівельників області.

Семінар-навчання відкрила начальник управління комунікацій ГУ ДПС Осипова Манушак. Вона привітала учасників семінару та ознайомила їх з регламентом проведення заходу.

Процедура зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, а також особливості заповнення Таблиці даних платника – це найбільш проблемні питання, які турбують платників ПДВ.

Тому на заході акцентовано увагу на необхідності дотримання платниками ПДВ вимог Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 (далі – Порядок) та на деяких особливостях подання Таблиці даних платника податку (Додаток 5 до Порядку) (далі – Таблиця).

Начальник управління податкового моніторингу ГУ ДПС Сіданченко Вікторія детально зупинилась на повідомленні щодо розблокування зупинених податкових накладних та порядку заповнення Таблиці.

Також вона звернула особливу увагу на основні положення Порядку щодо критеріїв ризиковості платника ПДВ, ризиковості здійснення операцій та на ознаки безумовної реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

Крім того, на семінарі-навчанні розглянуто порядок дій платника ПДВ, якщо таким платником отримано квитанцію про блокування податкових накладних/розрахунків коригування.

Захід пройшов у форматі конструктивного обговорення питань, які виникають у представників бізнесу під час реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Присутні отримали відповіді на нагальні питання і подякували фахівцям податкової за корисну інформацію, яку вони одержали під час спілкування.