Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч в ДПІ у м. Покрові

опубліковано 17 червня 2024 о 11:47

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Днями в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено зустріч заступника начальника ДПІ у м. Покрові Валентини Піхтіної з фахівцями відділу обслуговування громадян № 20 (сервісний центр) м. Покров Головного управління ПФУ у Дніпропетровській області на тему «Новації в податковому законодавстві. Офіційне оформлення працівників. Податкова знижка. Надання звітності в електронному вигляді».

Учасники зустрічі обговорили зміни в податковому законодавстві. Валентина Піхтіна звернула увагу, що 16.03.2024 набрав чинності Закон України від 23 лютого 2024 року № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі – Закон № 3603). Відповідно до Закону № 3603 з 16 червня 2024 року платникам надається можливість взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції, зокрема, під час розгляду матеріалів скарг та матеріалів перевірок (порядок такої взаємодії буде врегульовано відповідними нормативно-правовими актами).  

Фахівець повідомила присутніх про право громадян на застосування податкової знижки та зауважила, що скористатись цим правом можна протягом усього поточного року. Також акцентувала увагу на важливості офіційного оформлення трудових відносин.

Під час зустрічі платникам роз’яснено, що для формування та надсилання документів звітності в електронній формі платник може скористатися Електронним кабінетом (cabinet.tax.gov.ua).

Під час заходу учасники отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.