Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тісна співпраця з ОТГ – запорука вирішення актуальних питань

опубліковано 12 квітня 2024 о 10:28

Днями за участі фахівців Павлоградської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулось засідання «круглого столу» з  представниками Богданівської об’єднаної територіальної громади.

Під час спілкування обговорювались питання стосовно надходжень до місцевого бюджету, проведення кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року, легалізації трудових відносин, взаємодії між податковими органами та представниками територіальної громади.

Очільниця зауважила, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно. Взаємодія бізнесу та громадян з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування.

Звернула увагу, що з метою ефективного використання власного часу  платники податків можуть скористатися сервісом «Електронна черга». Записатись в електронну чергу до ЦОПів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  можна зателефонувавши до Контакт – центру ДПС. Для цього потрібно набрати номер телефону: 0800501007, натиснути кнопку «6» та записатись до електронної черги.

            Радіонова Ольга нагадала, що для якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю у Дніпропетровській області працює Комунікаційна податкова платформа. Для звернень на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Начальниця ДПІ нагадала, що кожен роботодавець – фізична чи юридична особа мають дотримуватись норм трудового законодавства та пам’ятати, що у відносинах працівник – роботодавець завжди укладається трудовий договір. Цивільно-правова угода про надання послуг укладається в разі співпраці з незалежним підрядником або особою, яка забезпечує себе роботою самостійно, тобто займається підприємництвом, бізнесом.

В цей складний для України час, через несплату податків та єдиного соціального внеску втрачає держава, а отже, і кожен її громадянин – прокоментувала Ольга Радіонова.

Всі учасники заходу отримали друковану продукцію роз’яснювального характеру.