Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл з представниками Васильківської селищної ради

опубліковано 16 лютого 2024 о 11:11

Днями в Васильківській громаді відбулось засідання «круглого столу» в якому прийняла участь  начальниця Васильківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Маргарита Бондаренко.

В ході засідання обговорено основні зміни у податковому законодавстві. Також йшлося про початок деклараційної кампанії 2024, застосування РРО/ПРРО, недопущення росту податкового боргу, комунікаційну податкову платформу. Обговорено шляхи наповнення місцевого бюджету, в т.ч. за рахунок погашення податкового боргу. Проаналізовано боржників ОТГ та механізми погашення боргів.

Маргарита Бондаренко надала інформацію щодо реалізації права на податкову знижку, про порядок оподаткування благодійної допомоги, наданої внутрішньо переміщеним особам.                  

Під час заходу Маргарита Бондаренко нагадала, що в рамках підписаної угоди про співпрацю з Центром надання адміністративних та консультаційних послуг організовано мобільний центр обслуговування платників. Тепер мешканці громад зможуть отримати такі адміністративні послуги: видача картки платника податків, видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору; реєстрація реєстратора розрахункових операцій; реєстрація книг обліку розрахункових операцій; реєстрація розрахункових книжок; видача довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію); видача довідки про доходи; реєстрація платника єдиного податку; надання витягу з реєстру платників єдиного податку та багато інших послуг.

Також, звернула увагу присутніх, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів. Маргарита Бондаренко прокоментувала, що на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку можна звернутись з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням покладено на органи ДПС.

Всім представникам колегії була надана друкована продукція.

Сторони домовились про дієву комунікацію та окреслили основні напрями роботи на найближчий період.