Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податківців з органами місцевого самоврядування

опубліковано 26 січня 2024 о 16:16

Днями в Троїцькій сільській раді відбулось засідання у форматі «круглого столу», на якому були присутні заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Троїцької сільської ради Ольга Голосна, начальниця Павлоградської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Радіонова.

Під час спілкування обговорювались питання стосовно наповнення місцевого бюджету в умовах воєнного стану.

Керівник Павлоградської ДПІ повідомила, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року та нагадала категорію платників податків у яких виникає обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи. Обговорювались питання легалізації заробітної плати.

Ольга Радіонова звернула увагу присутніх на те, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно. Взаємодія бізнесу та громадян з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування тощо. При цьому декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеного заходу та домовились про розширення подальшої співпраці.