Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл з органами місцевого самоврядування

опубліковано 26 січня 2024 о 16:13

Днями у Богданівській об’єднаній територіальній громаді відбулось засідання у форматі «круглого столу», на якому були присутні голова Богданівської об’єднаної територіальної громади Олексій Грищенко, начальник Павлоградської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Радіонова.

В ході засідання обговорювались питання щодо координації діяльності, пов’язаної із забезпеченням сплати та надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2024 році.

Ольга Радіонова звернула увагу, що статтею 67 Конституції України передбачено, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

Керівник зазначила, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за №1817/40873.

Також, звернула увагу присутніх на «Електронний кабінет – зручний і сучасний сервіс ДПС» та на нові можливості для платників податків, простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами – мобільний за стосунок ДПС України «Моя податкова», який завантажується на телефони на платформах: Android, iOS та має розділи: «Мої дані», «Послуги», «Реєстри», «Повідомлення». В умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно.

Ольга Радіонова прокоментувала, що на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку можна звернутись з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням покладено на органи ДПС.