Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування під час семінару для платників податків

опубліковано 23 січня 2024 о 10:52

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

Проведено семінар для платників податків в якому взяла участь начальник Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олена Шиян.

Платникам повідомили, що з початку року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році.

Окремо зупинились на способах подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) та звернули увагу на Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Далі розглянули випадки за яких виникає обов’язок задекларувати свої доходи та випадки за яких подання декларації вважається виконаним і декларація не подається.

Крім того, присутнім нагадали, що продовжує працювати формат спілкування з платниками – Комунікаційна податкова платформа.

Так, на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Також обговорювались питання легалізації трудових відносин, застосування РРО/ПРРО, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу» та роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».

Учасникам заходу розповсюджена власна друкована продукція з питань декларування громадянами доходів, отриманих за минулий рік.