Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про легалізацію ринку підакцизних товарів йшлося під час наради у Павлоградській міській раді

опубліковано 24 листопада 2023 о 13:02

Днями у приміщенні Павлоградської міської ради відбулася нарада робочої групи щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею підакцизними товарами за участі представників Павлоградського районний відділ поліції Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, комунального підприємства «Муніципальна варта» Павлоградської міської ради.

У заході прийняли участь начальник Павлоградського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Людмила Вельма та головний державний інспектор відділу ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС Марія Олійниченко .

На нараді обговорювались питання стосовно вжиття спільних заходів відносно торгівельних об’єктів з продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які здійснюють свою діяльність без відповідних ліцензій на роздрібну торгівлю та реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка .

Податківці повідомили, що в рамках боротьби з тіньовим ринком товарів на території м. Павлограда у вересні – жовтні 2023 року проведено 8 фактичних перевірок суб’єктів господарювання з викликами на «гарячу лінію»102 щодо виявлення фактів незаконної торгівлі підакцизних товарів.

Під час контрольно - перевірочних заходів встановлені порушення Закону України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» (із змінами і доповненнями), а саме: 6 фактів реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка, 1 факт реалізації алкогольних напоїв без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі  алкогольними напоями та без наявності марок акцизного податку встановленого зразка, 1 факт зберігання алкогольних напоїв без наявності марок акцизного податку встановленого зразка та у місцях зберігання, не внесених до Єдиного реєстру місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, 1 факт реалізації тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, збільшених на суму акцизного податку з реалізації через роздрібну торгівельну мережу. До суб’єктів господарювання застосовано фінансові санкції на загальну суму 171 тис. грн. Анульовано 6 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Нарада пройшла в форматі конструктивного діалогу.