Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час «круглого столу» з платниками податків у Кам'янській ДПІ

опубліковано 05 жовтня 2023 о 13:31

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам'янський регіон) інформує.

Днями в Кам'янській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Кам'янська ДПІ) начальник Кам'янської ДПІ Шевчук Сергій провів засідання «круглого столу» з платниками податків на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Закон України № 3219: зміни, пов'язані із застосуванням РРО/ПРРО. Право громадян на податкову знижку. Комунікаційна податкова платформа. Про неприпустимість порушення законодавства про працю. Щодо правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу». Протидія проявам корупції в органах ДПС».

Учасники засідання «круглого столу» з фахівцями податкової обговорили новації податкового законодавства, а саме: 01 серпня 2023 року набув чинності Закон України від         30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

У зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» проінформувала про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Також повідомив, що 06 травня 2023 року набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» та 21.09.2023 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 19.06.2023 № 332 «Про внесення змін до Порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів Державної податкової служби при складанні, поданні та опрацюванні запитів на отримання публічної інформації та Форми для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби».

Під час заходу присутнім посадовець розповів норми діючого податкового законодавства стосовно права громадян на податкову знижку; що обов’язковому декларуванню підлягають, зокрема доходи від надання в оренду нерухомого майна іншій фізичній особі та закликав всіх громадян, які отримують доходи від надання нерухомості в оренду, проявити громадянську свідомість, подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податки і збори; дотримання норм законодавства про працю та недопущення до роботи неоформлених працівників; особливості визначення мінімального податкового зобов’язання, запроваджені Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»; роботи антикорупційного сервісу «Пульс»  ДПС України.

Також, Шевчук Сергій повідомив, що комунікаційна податкова платформа – дієвий механізм оперативної взаємодії з інститутами громадянського суспільства і бізнес-асоціаціями. Звернення від представників інститутів громадянського суспільства і бізнес-асоціацій приймаються на електронну скриньку КПП ГУ ДПС за електронною адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Учасники засідання «круглого столу» отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.