Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про неприпустимість порушення законодавства про працю під час інформаційної акції у приміщенні ЦОПу м. Кам'янське

опубліковано 05 жовтня 2023 о 13:30

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) (далі – відділ комунікацій з громадськістю ГУ ДПС) інформує.

Фахівці відділу комунікацій з громадськістю ГУ ДПС провели інформаційну акцію у приміщенні ЦОПу м. Кам'янське для платників податків, під час якої проінформували відвідувачів, що питання легалізації  найманої праці, в умовах воєнного стану, не втрачає своєї актуальності та щодо необхідності дотримання законодавства про оплату праці та детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

Фахівці відділу комунікацій з громадськістю ГУ ДПС наголосили, що заробітна плата не може бути менше мінімального розміру, а саме: 6700 гривень на місяць за фактично відпрацьований час. З нарахованої заробітної плати у повному обсязі мають сплачуватися податок на доходи фізичних осіб, військовий збір та єдиний внесок.

Роботодавці, які ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, та видають працівникам зарплату у «конвертах», порушують законодавство, права і соціальні гарантії робітників. З іншого боку, погодившись на одержання зарплати у «конвертах», громадяни України свідомо позбавляють себе соціального захисту.

Посадовці звернули увагу на те, що легалізація заробітної плати залишається найактуальнішим питанням сьогодення. Кожен громадянин нашої країни має усвідомлювати, що офіційні трудові відносини гарантують захищене майбутнє, а офіційна заробітна плата забезпечує наповнення бюджетів та фондів соціального захисту громадян, сприяє формуванню бюджетів громад, на території яких вони здійснюють свою діяльність.

Наголосили, що кожний працівник повинен мати належний соціальний захист, гарантований державою, безпечні і здорові умови праці, достойну заробітну плату, що зумовлює належні умови життя і соціальну стабільність.

Під час спілкування відвідувачі ЦОПу отримали друковану продукцію щодо питань неприпустимості порушення законодавства про працю та які переваги використання легальної праці.