Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219» у Покровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

опубліковано 03 жовтня 2023 о 15:35

У Покровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».

 На запитання платників податків відповіла старший державний інспектор Покровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ревера Тетяна Олександрівна.

 

 

 

Питання 1: Добрий день!

 Якщо підприємець не має місця здійснення торгівлі( торгової точки чи складу) на  яку адресу реєструвати РРО ?

 

Відповідь. Добрий день!

  Якщо не має місця здійснення торгівлі РРО реєструється за адресою місця знаходження платника податків згідно його реєстраційних даних. При інтернет-торгівлі при реєстрації РРО також необхідно зазначити веб-адресу сайту.

 

Питання 2: Добрий день!

Коли потрібно видавати чек при продажу в інтернет-магазині?

 

Відповідь. Добрий день!

У випадку оплати карткою на сайті – чек можна сформувати одразу після оплати і надіслати на електронну пошту клієнта. У випадку оплати при отриманні – чек можна сформувати після повідомлення від поштової служби про отримання і оплату товару клієнтом. Чи потрібно скасовувати апаратний РРО та реєструвати програмний? Організація самостійно обирає вид РРО (програмний та/або апаратний). Якщо приймається рішення використовувати лише програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО потрібно скасувати.

 

Питання 3: Добрий день!

Яку кількість печаток необхідно реєструвати, якщо СГ має декілька ПРРО?

 

Відповідь. Добрий день!

Чинним законодавством у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі не передбачено обмежень щодо кількості електронних печаток під час їх реєстрації суб’єктом господарювання, який має декілька ПРРО. При цьому за допомогою одного сертифікату електронного підпису та/або печатки можна працювати одночасно тільки на одному ПРРО і тільки одним касиром. Тому, у разі одночасного використання декількох ПРРО, необхідно мати відповідну кількість зареєстрованих касирів щодо яких було подано повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

 

 

Питання 4: Добрий день!

 Які дії необхідно виконати при втраті пристрою, на який встановлено ПРРО?

 

Відповідь. Добрий день!

 

У випадку, якщо у вас викрали або ви загубили пристрій, на якому встановлений програмний РРО – подайте у податкову повідомлення за формою “№2-ПРРО Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій” із позначкою крадіжка пристрою або компрометація ключа. Результатом цього повідомлення буде скасування реєстрації ПРРО. Ця форма також подається при виході з ладу ПРРО, при цьому після усунення несправностей для відновлення роботи ПРРО подається за формою №1-ПРРО із позначкою “Відновлення роботи”.

 

Питання 5: Добрий день!

Чи можна підключити сканер штрихкодів до ПРРО?

 

Відповідь. Добрий день!

 

Так, провідний сканер можна підключити як клавіатуру через порт USB, безпровідний – через Bluetooth. Для того щоб уникнути пошкодження USB – порту на мобільних телефонах чи планшетах, рекомендуємо використовувати безпровідні сканера.