Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про необхідність використання РРО та ПРРО під час семінару у Межівській ДПІ

опубліковано 22 вересня 2023 о 14:20

На днях відбувся семінар за участі начальника Межівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Межівська ДПІ) Людмили Дудко з платниками податків.

В ході семінару  з платниками посадовець поінформувала присутніх про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій. Також попередила про відновлення з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за невиконання цієї вимоги. 

Як альтернативу традиційним касовим апаратам податківець радила підприємцям звернути увагу на можливість використання програмних розрахункових реєстраторів. До речі, завантажити таку програму можна безкоштовно на сайті ДПС України. У разі виникнення у суб’єктів господарювання проблем зі встановленням ПРРО, переконує Людмила Дудко, податківці готові надати фахову допомогу. Також начальник інспекції ознайомила візитерів і з іншими новаціями в податковому законодавстві, зокрема зазначила, що скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2 відс., а також відновлено обов’язок сплати єдиного податку. Людмила Дудко нагадала присутнім про терміни сплати майнових податків та МПЗ, легалізацію трудових відносин, а також про право громадян на отримання податкової знижки за понесені торік витрати.

Крім того, поінформувала платників про можливості «Електронного кабінету платника».  Посадовцем надано роз’яснення щодо порядку подання громадянами до органів Державної податкової служби відомостей про зміну даних, які вносяться до облікової картки, протягом місяця з  дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за формою № 5 ДР, а саме при зміні прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця реєстрації, заміні паспортного документа.

Були надані відповіді на питання, які цікавили платників у ході проведення семінару. На  семінарі платникам було вручено листівки з алгоритмом дій, які необхідно дійсні платнику для реєстрації програмного РРО від ДПС України. 

Семінар пройшов у формі діалогу корисного для обох сторін.