Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання «круглого столу» в Марганецькій ДПІ

опубліковано 19 вересня 2023 о 11:05

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно в Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Марганецька ДПІ) заступник начальник Марганецької ДПІ Тетяна Семеновська провела засідання «круглого столу» з платниками податків на тему «Актуальні питання податкового законодавства. Податкова знижка. Легалізація трудових відносин».

На засідання було обговорено основні норми Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, щодо поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій  у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Крім того, обговорювались питання щодо застосування Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» та відображення у податковій декларації про майновий стан і доходи мінімального податкового зобов’язання у ФОП – власників, орендарів земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Зупинились на категоріях громадян у яких є право на податкову знижку та нагадали, що цим правом можна скористатись до кінця поточного року.

Наприкінці заходу обговорювались питання щодо дотримання норм законодавства про працю та недопущення до роботи неоформлених працівників.

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.