Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся онлайн семінар для платників податків

опубліковано 19 вересня 2023 о 11:03

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно в Нікопольській ДПІ було проведено семінар для платників податків та громадян із наступних питань «Податкові зміни: Закон України № 3219. Роз'яснення Закону № 3050. Особливості розрахунку мінімального податкового зобов’язання. Дотримання вимог трудового законодавства. Податкова знижка. Сервіс ДПС України «Пульс».

Заступник начальника Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко в ході семінару роз’яснила основні норми Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Фахівець звернула увагу платників податків, які до дати набрання чинності Законом  України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» визначили та задекларували в податковій звітності мінімальне податкове зобов’язання (далі – МПЗ) за 2022 – 2023 роки за земельні ділянки, що розташовані на територіях активних бойових дій, мають право відкоригувати нараховані за 2022 – 2023 роки суми загального МПЗ шляхом подання уточнюючих податкових декларацій.

 Крім того, під час семінару розглянуто норми діючого податкового законодавства стосовно права громадян на податкову знижку, дотримання вимог трудового законодавства, роботи сервісу «Пульс» ДПС України.

Під час заходу учасники мали можливість задати свої питання та отримати відповіді на них.