Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Васильківській ДПІ на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219»

опубліковано 30 серпня 2023 о 10:45

У Васильківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».

 На запитання платників податків відповіла заступник начальника Васильківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Костенко Лідія Вікторівна.

Питання 1: Добрий день!

Що таке ПРРО?

Відповідь. Доброго дня!

Програмний реєстратор розрахункових операцій – програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для виконання платіжних операцій.

Питання 2: Добрий день!

Скільки на одному ПРРО може одночасно відкритися змін? 

Відповідь: Доброго дня!

На одному ПРРО може бути відкрита одночасно тільки одна зміна. При цьому дозволяється відкрити нову зміну за умови закриття попередньої.

Питання 3: Добрий день!

Як відбувається вікриття робочої зміни?

Відповідь: Доброго дня!

Відкриття робочої зміни на ПРРО відбувається на підставі технологічного повідомлення з типом відкриття зміни, яке автоматично формується програмним забезпеченням ПРРО при виконанні такої операції особою, яка здійснює розрахункові операції.

Питання 4: Добрий день!

Що таке місце проведення розрахунків?

Відповідь: Доброго дня!

Місце, де здійснюються розрахунки із покупцем за продані товари (надані послуги) та зберігаються отримані за реалізовані товари (надані послуги) готівкові кошти, а також місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг) із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо.

Питання 5: Добрий день!

Який документ вважається розрахунковим документом?

Відповідь: Доброго дня!

Розрахунковий документ – документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, видатковий чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів, отримання (повернення) коштів, торгівлю валютними цінностями в готівковій формі, створений в паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ), зареєстрованим у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій  або програмним РРО, чи заповнений вручну.