Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219» у Криничанській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській

опубліковано 28 серпня 2023 о 14:20

У Криничанській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».

На запитання платників податків відповів старший державний інспектор Криничаснької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Грекова Світлана Петрівна.

 Питання 1: Добрий день!

Як підтверджується факт реєстрації чеків на серверах податкової?

Відповідь. Доброго дня!

Фіскальні номери чекам присвоює лише сервер податкової. Якщо до видаткового чеку, Z-звіту система додала фіскальний номер – це значить, що він зареєстрований в податковій.

Питання 2: Добрий день!

Як можна отримати е-чек через ПРРО?

Відповідь. Доброго дня!

Згідно закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» електронний чек продавець може надати такими способами:

показати QR- код з посиланням на відображення чеку;

переслати на email;

надіслати в sms чи месенджерах;

надрукувати;

відобразити на сайті

Питання 3: Добрий день!

Чи можна перевірити чек, який виданий ПРРО? 

Відповідь. Доброго дня!

Всі чеки, видані за допомогою додатку ПРРО доступні як на сайті ПРРО так і на сайті податкової. Для пошуку знадобиться фіскальний номер чека та покупки товарів/ послуг.

Питання 4: Добрий день!

Чи потрібно роздрукувати та зберігати Z-звіти?

Відповідь. Доброго дня!

Фіскальний звітний чек (Z-звіт) по кожній касі має створюватися щоденно в кінці зміни (зміна не може тривати більше 24 годин). Z-звіт підлягає реєстрації на фіскальному сервірі ДПС. Після передачі до фіскального сервера Z-звіту й отримання відповідного підтвердження від фіскального сервера, його зберігання відбувається в зручний для компанії спосіб. Сервіс ПРРО зберігає Z-звіти протягом встановленого законами – 3 роки.

Питання 5: Добрий день!

Яке обладнання можна використовувати при застосуванні ПРРО?

Відповідь. Доброго дня!

Програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет. Додаток ПРРО доступний для пристроїв з такими операційними системами: Windovs, Android.