Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства під час семінару з платниками податків у Правобережній ДПІ

опубліковано 26 травня 2023 о 09:34

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) повідомляє.

Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області (Правобережна ДПІ) Ковальчука Віктора відбувся тематичний семінар з платниками податків, де обговорювались питання стосовно актуальних питань податкового законодавства.

Податківець звернув увагу, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, вводиться поняття мінімального податкового зобов’язання

Під час семінару розглянув наступні питання, а саме: отримання податкової знижки; застосування РРО; трудові відносини в умовах воєнного стану.

Нагадав, що на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Наприкінці заходу, Ковальчук Віктор, нагадав про заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах та про протидію проявам корупції в органах ДПС.

Семінар відбувся у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання, а також друковану продукцію.