Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час виступу в ефірі радіостанції «МіКомп» йшлося про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану у м. Кам'янське

опубліковано 11 травня 2023 о 16:02

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно в ефірі ТОВ ТРК «МіКомп» заступник начальника Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Яна Татаруля повідомила платникам про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Яна Татаруля, звернула увагу, про новації в податковому законодавстві, а саме, що 28.04.2023 набрав чинності Закон України від 20 березня 2023 року № 2970-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» (далі – Закон № 2970), крім окремих норм Закону № 2970, які наберуть чинності 30.06.2023 і 01.01.2024.

Повідомила, що продовжує працювати новий формат спілкування з платниками - Комунікаційна податкова платформа – оперативний канал взаємодії  податкової служби з представниками бізнесу та громадськості. Такий інструмент взаємодії, як Комунікаційна податкова платформа, надає змогу платникам податків оперативно вирішувати актуальні питання у діалозі з податківцями.

Посадовець, звернула увагу на особливості визначення мінімального податкового зобов’язання, запроваджені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Яна Татаруля, повідомила про питання легалізації трудових відносин, звернула увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені.

Наприкінці, закликала звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України, що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.