Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час зустрічі з платниками податків у Жовтоводській ДПІ

опубліковано 11 травня 2023 о 16:00

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями в приміщенні Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Жовтоводська ДПІ) за участі начальника Жовтоводської ДПІ Дубінчук Олени проведено зустріч для платників податків на тему «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Під час заходу присутнім розповіли про норми діючого податкового законодавства стосовно права громадян на податкову знижку; офіційне працевлаштування найманих працівників та обов’язок податкового агента; про особливості визначення мінімального податкового зобов’язання, запроваджені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»; щодо своєчасності сплати податків та недопущення заборгованості; користування електронними сервісами ДПС України.  

Також, Дубінчук Олена повідомила, що для якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю у Дніпропетровській області працює Комунікаційна податкова платформа. Для звернень на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Звернула увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені та закликала звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України, що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.