Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено брифінг для представників ЗМІ у місті Кам’янське

опубліковано 23 березня 2023 о 14:49

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями відбувся брифінг начальника Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб  Головного управління ДПС у  Дніпропетровській області Шишлакова Бориса для місцевих засобів масової інформації про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Шишлаков Борис, звернув увагу учасників брифінгу, що продовжує працювати новий формат спілкування з платниками – Комунікаційна податкова платформа.  Для звернень на базі Головного управління ДПС (далі - ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Саме для вчасного та оперативного реагування на проблеми бізнесу в органах ДПС і створені комунікаційні податкові платформи та діють «гарячі лінії»!

Також, для отримання роз’яснень можливо звернутись на «гарячі лінії» ГУ ДПС. Номери телефонів «гарячих ліній» територіальних органів ДПС розміщено на головних сторінках субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» та вебпорталу ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial.

Закликав платників користуватись швидкими, зручними та мобільними каналами зв’язку з податківцями!

Податківець проінформував, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. Повідомив, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума.

Нагадав, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначив випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Звернув увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Окремо на заході обговорювались питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО, про норми діючого податкового законодавства стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року; офіційне працевлаштування найманих працівників та обов’язок податкового агента; про зміни в податковому законодавстві; нарахування та сплату податків, щодо своєчасності сплати податків та недопущення заборгованості; користування електронними сервісами ДПС України.   

Шишлаков Борис, звернув увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені.

Наприкінці, закликав звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України, що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.