Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час засідання «круглого столу» про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану

опубліковано 23 березня 2023 о 14:48

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно, відбулось засідання «круглого столу» начальника Царичанської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Царичанська ДПІ) Максима Куща з платниками податків на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Щодо застосування РРО в умовах воєнного стану. Про неприпустимість порушення законодавства про працю. Щодо правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу». Протидія проявам корупції в органах ДПС.

Учасників «круглого столу» проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві в умовах воєнного стану. Нагадав, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. Зазначив, що від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави, соціальний захист громадян.

Також на заході обговорено механізм застосування мінімального податкового зобов’язання у 2023 році.

Максим Кущ у ході засідання «круглого столу» звернув увагу роботодавців та найманих працівників дотримуватися законодавства про працю та уникати неофіційних трудових відносин. В умовах повномасштабної війни, коли всі сили і кошти держави спрямовані на наближення перемоги, незадекларована праця і неформальна економіка завдають невиправної шкоди обороноздатності країни.

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.