Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч в Першотравенській ДПІ з платниками податків щодо декларування громадянами доходів

опубліковано 22 березня 2023 о 13:03

Днями за участі начальника Першотравенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Дніпропетровській області Оксани Ковальової проведена зустріч з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

Керівниця розповіла присутнім про зміни щодо подання фізичними особами – підприємцями декларації про майновий стан та доходи, мінімальне податкове зобов’язання, розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, а також звернула увагу на декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. 

Податківиця повідомила присутнім як розрахувати мінімальне податкове зобов’язання та за які земельні ділянки його потрібно буде сплачувати, при цьому зауважила, що громадянам цей платіж буде нараховувати податкова служба. 

Крім того, Оксана Ковальова наголосила, які громадяни зобов’язані до 1 травня поточного року подати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, звернула увагу на терміни сплати задекларованих сум податку.

Також під час зустрічі обговорили про недопущення незадекларованої праці та оформлення трудових відносин згідно чинного законодавства.