Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл з представниками Межівської селищної територіальної громади

опубліковано 22 березня 2023 о 13:01

Днями за ініціативи Межівської державної податкової інспекції відбулось засідання «круглого столу» з представниками Межівської селищної територіальної громади.

Під час спілкування обговорювались нагальні питання стосовно наповнення місцевого бюджету в умовах воєнного стану.

Людмила Дудко зазначила, що декларування доходів – важливий процес поєднання інтересів держави і суспільства. Тому, необхідно докладати максимум спільних зусиль для створення сприятливих умов для громадян, щоб вони мали змогу виконати свій конституційний обов’язок. Адже сплата податків – необхідна умова для забезпечення виплат пенсій та стипендій, заробітної плати робітникам охорони здоров’я та освіти, впровадження багатьох програм для підтримки малозабезпечених та соціально незахищених верств населення. Від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання  конституційного обов’язку громадянами  залежить економічний  розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального  захисту.

Керівниця ознайомила присутніх з нововведеннями та змінами податкового законодавства, які набрали чинності у 2023 році. Окремо зупинилась на питаннях введення мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ), особливостях заповнення звітності, сплати МПЗ з земельних ділянок тощо.

Очільниця Межівської ДПІ зауважила увагу присутніх на те, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно. Взаємодія бізнесу та громадян з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування.

Податківиця проінформувала, що на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua, на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеної наради та домовились про розширення подальшої співпраці.