Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ДПІ у м. Покрові відбулося засідання «круглого столу» для платників податків

опубліковано 25 січня 2023 о 11:26

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ДПІ у м. Покрові) відбулося засідання «круглого столу» заступника начальника в ДПІ у м. Покрові Валентини Піхтіної з платниками податків на тему «Зміни в  податковому законодавстві. Декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Легалізація заробітної плати. Заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів».

Фахівець ознайомила з останніми змінами в податковому законодавстві. Зазначила, що з 01 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Звернула увагу, що декларуємо обов’язково: іноземні доходи; доходи у вигляді спадщини та подарунків; доходи від продажу або надання в оренду рухомого/нерухомого майна; доходи від продажу цінних паперів та корпоративних прав; доходи від провадження господарської діяльності або незалежної професійної діяльності; доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції; інші доходи, які не були оподатковані протягом року.

Крім того, Валентина Піхтіна наголосила на неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Наприкінці заходу нагадала, як вірно заповнювати реквізити «Призначення платежу» платіжних документів.

Під час заходу учасники отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.