Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Покрові відбувся семінар для платників податків

опубліковано 25 січня 2023 о 11:24

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно, у ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ДПІ у м. Покрові) було проведено семінар для платників податків із наступних питань «Останні податкові зміни. Деклараційна кампанія 2023. Податкова знижка. Легалізація заробітної плати. Правильність заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів».

У семінарі прийняли участь заступник начальника ДПІ у м. Покрові Валентина Піхтіна та платники податків.

Фахівець проінформувала про основні зміни у податковому законодавстві. Нагадала, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Звернула увагу на те, що діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Окремо обговорили питання щодо офіційного працевлаштування найманих працівників та нарахування і виплати заробітної плати на рівні не менше мінімальної.

Наприкінці заходу відбулось обговорення стосовно правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів.