Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків в Амур-Нижньодніпровській ДПІ

опубліковано 10 січня 2023 о 14:14

В Амур – Нижньодніпровській державній податковій інспекції Головного управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – Амур – Нижньодніпровська ДПІ) відбулась зустріч начальника Амур – Нижньодніпровської ДПІ Олександра Портяннікова з суб’єктами господарювання щодо новацій податкового законодавства.

Податківець проінформував про Закон України від 03 листопада 2022 року № 2719-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу» та Закон України від 16 листопада 2022 року № 2747-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами», який набрав чинності 11 грудня 2022 року.

Олександр Портянніков розповів про продовження строку проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року, порядок застосування РРО в умовах воєнного стану та основні норми Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Крім того, звернув увагу присутніх на основні зміни, які містяться у новій формі декларації з плати за землю. Роз’яснив, що нова форма декларації застосовуватиметься з 01 січня 2023 року.