Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Амур-Нижньодніпровській ДПІ відбувся семінар з суб’єктами господарювання

опубліковано 10 січня 2023 о 14:12

Днями в приміщенні Амур-Нижньодніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Амур-Нижньодніпровська ДПІ) відбувся семінар з суб’єктами господарювання щодо змін та новацій в податковому законодавстві.

Заступник начальника Амур-Нижньодніпровської ДПІ Оксана Бланк повідомила про новації податкового законодавства, які набувають чинності з 01 січня 2023 року.

Податківець проінформувала, які фізичні особи мають право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, як визначити базу оподаткування та який порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Наголосила, що кампанія декларування активів триватиме до 01 березня 2023 року.

Нагадала про обов’язкове використання суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) у разі здійснення ними торгівлі за готівку. Звернула увагу, що перш ніж реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням чи через які проводиться діяльність, за формою № 20-ОПП.

Наприкінці заходу учасники отримали відповіді на запитання та власну друковану продукцію.