Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання податкового законодавства розглядалися під час практикуму

опубліковано 16 грудня 2022 о 11:18

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) повідомляє.

У приміщенні Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся практикум, де в ході заходу, довели до відома новації у законодавстві визначені Законами України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та Закон України від 15 березня 2022 року  № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»

Зауважили, що продовжуються кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році та закликали не зволікати, а задекларувати свої доходи, таким чином виконати свій громадянський обов’язок та у цей нелегкий час підтримати нашу економіку, сплативши податки та збори.

Наголосили, щодо легального працевлаштування, яке гарантує людині її конституційні права та соціальний захист.

Розповіли щодо інструкцій та відеоматеріалів – як допомога при використанні та застосуванні РРО/ПРО.

Наприкінці заходу нагадали про роботу сервісу «Пульс» ДПС України. Через який приймаються звернення фізичних осіб та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій, корупційні дії працівників податкової служби. Також, звернули увагу платників на взаємодію з податковою службою через комунікаційну платформу – електронна скринька dp.ikc@tax.gov.ua.

Практикум відбувся у тісній співпраці та у форматі діалогу, де кожен платник отримав відповіді на свої питання та друковану продукцію роз’яснювального характеру.