Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коротко про актуальні питання під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 16 грудня 2022 о 11:18

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) повідомляє.

Своєчасна сплата місцевих податків і зборів, діяльність бізнесу в час війни, інші податкові новації обговорили нещодавно учасники телефонного сеансу «гаряча лінія». На запитання платників відповідав начальник Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Дмитро Моїсєєв.

Учасники прямого спілкування цікавились деталями декларування доходів у рамках «податкової амністії», з’ясовували особливості легалізації неоподаткованих активів, терміни та способи подання декларації, сплати збору. Поза увагою платників не залишилось і питання отримання податкової знижки на навчання за 2021 рік. Адже для того, щоб її отримати, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня включно.

Розповіли про застосування та використування РРО та ПРРО, легалізацію трудових відносин, переваги використання можливостей Електронного кабінету та інших податкових сервісів, наголосили на недопущенню податкового боргу зі сплати майнових платежів, оскільки це втрати бюджетів територіальних громад.

На всі запитання платники отримали вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства.