Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне про «податкову амністію» під час інтерв’ю

опубліковано 14 грудня 2022 о 11:02

Під час інтерв’ю заступник начальника Амур – Нижньодніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Оксана Бланк розповіла місцевим засобам масової інформації про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, що запроваджена минулого року для фізичних осіб, які мають бажання розкрити свої реальні активи, що свого часу не були оподатковані.

Оксана Бланк зазначила, що податкова амністія — це остання можливість для громадян легалізувати свої статки та  уникнути відповідальності за ухилення від сплати податків. Зокрема, це стосується осіб, які отримували зарплатню «в конверті», здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, приховали від оподаткування іноземні доходи.

Також  посадовець наголосила, що участь у кампанії одноразового декларування дозволить платнику податків уникнути негативних наслідків, коли буде запроваджено механізм оподаткування доходів, джерело походження яких фізична особа не зможе пояснити, та посилення фінансового моніторингу операцій, які здійснюватиме платник податків (наприклад, купівля та продаж активів).

 Під час інтерв’ю податківець звернула увагу на перелік активів, які можна задекларувати. Розповіла про механізм  нарахування та сплати збору, який необхідно буде сплатити за результатами поданої декларації. Проінформувала про державні гарантії декларантам та переваги одноразового добровільного декларування.

Окремо, Оксана Бланк надала коментар щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».