Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Томаківській ДПІ відбувся онлайн семінар

опубліковано 13 грудня 2022 о 10:54

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно проведено онлайн семінар з платниками податків на тему «Актуальні питання адміністрування податків і зборів з фізичних осіб. Право платників на податкову знижку. Застосування РРО/ПРРО. Наслідки виплати «тіньової» заробітної плати. Сервіс «Пульс» ДПС України».

У семінарі прийняли участь заступник начальника Томаківської державної податкової інспекції (Томаківська ДПІ) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Баршак та платники податків.

Під час семінару податківець ознайомила із законами, якими внесено зміни до Податкового кодексу України, а саме з Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України», яким продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року. Окремо нагадала про основні вимоги Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Також, у ході заходу обговорено проблемні питання адміністрування податків і зборів з фізичних осіб, застосування РРО та ПРРО в умовах сьогодення, у кого є право на податкову знижку.

На завершення, посадовці нагадали учасникам про наслідки виплати «тіньової» заробітної плати та про роботу антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України.