Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО та ПРРО під час «гарячої лінії» в Томаківській ДПІ

опубліковано 13 грудня 2022 о 10:52

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно за участі заступника начальника Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольги Баршак відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Особливості застосування РРО та ПРРО».

Фахівець нагадала, що законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд з РРО також і ПРРО. Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або ПРРО.

Якщо суб’єкт господарювання приймає рішення замість РРО використовувати ПРРО, то при переході на ПРРО скасовується реєстрація РРО.

Крім того, податківець зазначила, що Державною податковою службою України розроблено покрокову відеоінструкцію щодо завантаження програмного забезпечення «ПРРО Каса», її  можна переглянути на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО».

На запитання були надані консультації у відповідності із діючим законодавством щодо порядку встановлення та застосування РРО та ПРРО.