Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час зустрічі з платниками податків в м. Жовті Води

опубліковано 01 грудня 2022 о 11:44

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно в приміщенні Жовтоводської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулася зустріч, в якій прийняла участь заступник начальника Жовтоводської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Скітібог Марина для платників податків на тему «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

У ході заходу обговорено новації податкового законодавства, а саме: 01 липня 2022 року набрали чинності закони України від 17 лютого 2022 року № 2082-IX «Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності» та від 21 червня 2022 року № 2325-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування», якими внесено зміни до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

Скітібог Марина, звернула увагу учасників зустрічі, що зараз є така можливість звернутись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за адресою dp.ikc@tax.gov.ua. Ця платформа створена задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку.

Повідомила, що Міністерство фінансів України наказом від 17 травня 2022 року № 143, який набирає чинності з 01 січня 2023 року, викладено у новій редакції форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Нагадала про одноразове (спеціальне) добровільне декларування та проблемні питання застосування реєстраторів розрахункових операцій в умовах воєнного стану.

Скітібог Марина, інформувала про основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Повідомила про Закон України від 01 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», що набрав чинності з 19 липня 2022 року.

Звернула увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені та закликала звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України..

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання, що їх цікавили та друковану продукцію щодо новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану, а також рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.