Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану в ефірі радіостанції «МіКомп»

опубліковано 24 листопада 2022 о 11:21

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно в ефірі ТОВ ТРК «МіКомп» начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шишлаков Борис повідомив платникам про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Шишлаков Борис, звернув увагу, що продовжує працювати новий формат спілкування з платниками - Комунікаційна податкова платформа – оперативний канал взаємодії  податкової служби з представниками бізнесу та громадськості. Такий спосіб спілкування фахівців ГУ ДПС з платниками є дійовим засобом оперативного розгляду проблемних питань платників податків.

Акцентував, що 02 вересня 2022 року набрав чинності Закон України від 15 серпня 2022 року  № 2516-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України», який вніс зміни до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування - продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року.

Повідомив про право громадян на податкову знижку; питання застосування РРО в умовах воєнного стану; щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень; про Закон України від 01 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», що набрав чинності з 19 липня 2022 року.

Шишлаков Борис, звернув увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені.

Наприкінці, закликав звертатися до сервісу Державної податкової служби України «Пульс», що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.