Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з платниками податківці роз'яснили актуальні питання законодавства

опубліковано 21 жовтня 2022 о 11:33

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Днями у Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Томаківська ДПІ) відбулась зустріч начальника Томаківської ДПІ Руслани Рибки з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства. Застосування РРО/ПРРО. Право на податкову знижку. Заповнення реквізиту «Призначення платежу»».

Податківець ознайомила з останніми змінами у податковому законодавстві та роз’яснила основні вимоги Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Руслана Рибка нагадала про обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та програмних РРО при проведенні готівкових розрахунків за товари (послуги).

Повідомила, що громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2021 року, можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи по 31 грудня 2022 року включно.

Наприкінці обговорювались питання щодо правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».