Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар для платників податків у Марганецькій ДПІ

опубліковано 21 жовтня 2022 о 11:32

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно, у Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) було проведено семінар для платників податків із наступних питань «Останні зміни податкового законодавства. Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування. Застосування РРО/ПРРО. Питання адміністрування єдиного внеску. Легалізація найманої праці. Електронні сервіси ДПС. Антикорупційний сервіс «Пульс»».

У семінарі прийняли участь начальник Марганецької ДПІ Євгенія Захарченко та платники податків.

Під час семінару податківець звернула увагу на зміни в податковому законодавстві в умовах воєнного стану. Також нагадала про основні вимоги Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»

Окремо роз’яснила основні вимоги Закону України від 15 серпня 2022 року № 2520-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України», і звернула увагу, що продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року.

Крім цього на семінарі обговорено проблемні питання щодо застосування РРО та ПРРО в умовах сьогодення, нагадала що є базою нарахування єдиного внеску (далі – ЄВ) для фізичних – осіб підприємців. Звернула увагу, що з 1 жовтня 2022 зросла мінімальна заробітна плата, та становить 6 700,0 грн., що вплинуло на збільшення мінімального розміру ЄВ із заробітної плати працівників та з доходів самозайнятих осіб (за себе).

Також, Євгенія Захарченко нагадала що Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено порядок організації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Наприкінці заходу відбулось обговорення стосовно переваг електронних сервісів ДПС, можливостей та функцій антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України.